20 - 40%  NA SUNČANE NAOČALE + BESPLATNA DOSTAVA + POKLON IZNENAĐENJA

20 - 40% NA SUNČANE NAOČALE + BESPLATNA DOSTAVA + POKLON IZNENAĐENJA

Zašto odabrati polarizirane sunčane naočale?

UV zrake nisu štetne samo za našu kožu, štetne su i za naše oči. Posebno su opasne sunčeve zrake koje se reflektiraju od snijega, pijeska ili vode .

Polarizirane sunčane naočale sadrže poseban filter koji blokira reflektirajuću svjetlost i sliku (pogled) čini oštrijom i jasnijom, povećava kontrast i jasnoću vida, smanjuje odsjaj i odraz te naprezanje očiju.

Kako funkcioniraju polarizirane leće?

Kada sunčeva svjetlost udari u ravnu površinu, svjetlost koja se odbije od površine ima tendenciju polarizacije - zrake tada putuju u vodoravnom smjeru te stvaraju neugodnu i opasnu refleksiju koja uzrokuje odsjaj i smanjuje vidljivost. Ono što doživljavamo kao zasljepljujući odsjaj obično je odraz vodoravne svjetlosti. 

Polarizirane sunčane naočale propuštaju samo okomitu svjetlost i na taj način blokiraju odsjaj svjetlosti koja se odbija od ravnih površina, poput vode, snijega, stakla, ceste itd.

Kada nositi polarizirane sunčane naočale?

Nošenje polariziranih naočala posebno se preporučuje tijekom vožnje automobila gdje drugi automobili, vjetrobranska stakla i mokre ceste mogu stvoriti blještav odsjaj. Polarizirane leće smanjuju odsjaj, poboljšavaju vidljivost i vožnju čine sigurnijom.

Poželjno je nositi ih kad god izađete na sunce, a posebno na moru jer je štetno sunčevo zračenje puno veće zbog refleksije od površine mora i pijeska.

DOBRO JE ZNATI: Stručnjaci preporučuju nošenje sunčanih naočala i po oblačnom vremenu
jer i tada više od trećine UV zračenja dopire do očiju!

Polarizirane leće ne samo da vam pomažu da smanjite naprezanje očiju, već i povećavaju vizualnu jasnoću i udobnost. Odličan su izbor za većinu sportova i aktivnosti na otvorenome.

Stavite sebe i zdravlje svojih očiju na prvo mjesto. 

Share :

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

BLOG

Košarica
Pretraga proizvoda iz kataloga.
This site is registered on wpml.org as a development site.