20 - 40%  NA SUNČANE NAOČALE + BESPLATNA DOSTAVA + POKLON IZNENAĐENJA

20 - 40% NA SUNČANE NAOČALE + BESPLATNA DOSTAVA + POKLON IZNENAĐENJA

Kupujete sunčane naočale? Evo 6 stvari koje trebate znati

Sunčane naočale su oduvijek omiljeni modni dodatak. Osim što lijepo izgledaju i podižu izgled svakog outfita, one također štite vaše oči od štetnih UV zraka.

Zato je pri odabiru sunčanih naočala bitno znati na što obratiti pozornost.

1. UV zaštita i oznaka CE

Najvažnija stvar na koju morate paziti prilikom odabira novih sunčanih naočala je njihova UV zaštita. Oznaka “UV 400” znači da naočale pružaju zaštitu od zraka svjetlosti s valnom duljinom do 400 nanometara, odnosno u potpunosti štite od UV zraka, dok znak CE znači da su naočale u skladu s europskim standardima.

2. Boja leće

Zaštitni UV sloj na lećama je proziran, tako da boja leće na naočalama ovisi isključivo o vašem ukusu. Odaberite si onu koja je Vašem oku najugodnija, ali obavezno obratite pozornost da štiti od UV zračenja.

3. Naočale većih okvira su bolji izbor

Naočale većih okvira pokrivaju veće području vašeg lica i pomažu spriječiti ulazak UV zraka oko bočnih strana sunčanih naočala. Tako ne čuvaju samo oči, već i kožu oko očiju te sprečavaju rani nastanak bora.

S131_1_2

4. Polarizirane sunčane naočale

Polarizirane sunčane naočale sadrže poseban filter koji blokira reflektirajuću svjetlost i sliku (pogled) čini oštrijom i jasnijom, povećava kontrast i jasnoću vida, smanjuje odsjaj i odraz te naprezanje očiju. Odličan su izbor za većinu sportova i aktivnosti na otvorenome, a više o njima možete saznati na sljedećem linku.

5. Cijena ne određuje kvalitetu

Najčešće je cijena sunčanih naočala visoka jer se radi o poznatim modnim brandovima. Međutim, stručnjaci se slažu kako visoka cijena ne znači nužno i bolju kvalitetu. Zahvaljujući učinkovitoj proizvodnji danas lako možete pronaći sunčane naočale koje nude visokokvalitetne leće sa 100% UV zaštitom i polarizacijom po pristupačnoj cijeni. 

Rezultati testiranja sunčanih naočala različitog cjenovnog ranga na Zavodu za atomska i laserska istraživanja na Institutu Ruđer Bošković su pokazali da kupnjom skupih sunčanih naočala plaćamo samo brend i da time ne dobivamo bolju zaštitu za oči.

6. Djeca i sunčane naočale

Jednako je važno zaštiti dječje oči kao što štitimo i ostale dijelove tijela budući da su dječje oči puno osjetljivije od vaših. UV zračenje ima kumulativno djelovanje, što znači da se nakuplja tijekom života i zato je nužno zaštitu početi provoditi od ranog djetinjstva.

I ne zaboravite! Sunčane naočale nisu potrebne samo tijekom ljeta,
naše oči trebaju kvalitetnu zaštitu kroz cijelu godinu.

Share :

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

BLOG

Košarica
Pretraga proizvoda iz kataloga.
This site is registered on wpml.org as a development site.